(1874–1945): Alman filozof. Paul Natorp ve Hermann Cohen’in kurduğu Yeni-Kantçı Marburg Ekolu içinde yetişmiştir. Başlarda akıl hocası Cohen’in izini takip etmiş, sonra da idealist bir bilim felsefesi kurmaya çalışmıştır. Cohen’in ölümünden sonra bir simgecilik kuramı geliştirdi ve bilgi fenomenolojisini daha genel bir kültür felsefesine genişletmek için bu kuramı kullandı. Cassirer, 20. yüzyılda felsefi idealizmin en ünlü savunucuları arasında yer alır.
Bu eserin ana kavramları dil ve mit. Hangisi daha önce ortaya çıkmış, aralarında nedensellik ilişkisi var mı? Eğer cevap olumluysa hangisi diğerinin nedeni? Yoksa aralarında bir tür karşılıklı nedensellik mi var? Ya da tümden başka bir seçenek: Her ikisi birlikte başka bir ortak kökten mi türemiş? Yahut tersten bakacak olursak ileriye doğru bir soru: Kökleri belirlendikten sonra bu ikisi hangi sonuçların nedeni?
20. yüzyılın ilk yarısının en etkin düşünürlerinden biri olan Cassirer insan kültürünün, dinsel tasavvurların, kavramlaştırmanın yanında, söz büyüsü ile mecazın gücünden hareket ediyor ve bu temel sorulara cevap arıyor.
Garanti Kredi Kartları
İşbank Kredi Kartları
Halkbank Kredi Kartları
Denizbank Kredi Kartları
Türkiye Finans Kredi Kartları
Vakıfbank Kredi Kartı ile Ödeme
Yapıkredi Kredi Kartları
Finansbank Kredi Kartları